BLOGLAR

Biltek Logo Halka
Biltek Logo Halka
KASIM032022

Alacak takibi nasıl yapılır?

Alacak takibi nasıl yapılır?

Şirket karlılığının devam etmesi için müşteri varlığının korunması gerekmektedir. Fakat bu varlığı korurken alacakları iyi bir şekilde takip etmek gerekiyor. Şirketlerin müşterileri çoğaldıkça alacak takibi zorlaşmaya başlar. Müşterilerle ilgilenen görevli arkadaşlar ikilem içerisinde kalıyorlar, küçük bakiyesi olanlar büyük bakiyesi olan derken zaman geçiyor şirket nakit akış sıkıntısına giriyor. Bu yüzden müşteri temsilcilerine iyi bir iş düşüyor (pazarlamacı).

İyi bir takip güzel sonuçlar aldırır!

Alacak takiplerinde unutulmaması gereken bir şey varsa o da gerçekten kontrollü takip etmektir. Bu hususta internette birden fazla uygulamalar var. Hatırlatmalar kullanılabilir. Bir ödemenizi unuttuğunuz an aklınıza gelene kadar hayli bir süre geçebilir. Bunun önüne geçmek için mutlaka hatırlatmalar kullanın.

Alacaklarınızı gruplandırın!

 Müşteri adediniz çoğaldıkça alacaklarınızda çoğalacaktır, kimi müşteriniz az alım yapacak kimi müşteriniz çok az bakiye olanları çok bakiye olanları ayırın. Ödeme şekillerine göre gruplandırın. Ödemelerinizi nasıl takip edeceğiniz hususunda kendinize sistem geliştirin. Örnek olarak, 30günde bir ödeyen 60günde bir ödeyen müşterileri ayırın bunlardan hangileri küçük bakiyeli ya da büyük bakiyeli ayırın.

Müşteri ile görüşmelerinizi not tutun!

Söz uçar yazı kalır diye bir tabir vardır. Yapabiliyorsanız görüşmelerinizi notlar halinde tutun tarih ve görüşmeler ve bir sonraki görüşme tarihiniz. Bunların takibini sıkı yaparsanız geriye dönük baktığınızda müşterileriniz ile neler görüştüğünüzü okuduğunuzda az çok müşteri ile ilgili fikir sahibi olabileceksiniz.