BLOGLAR

Biltek Logo Halka
Biltek Logo Halka
AĞUSTOS252022

Bugün karanlıktan yazacağım

Bugün karanlıktan yazacağım

İnsan zihni, çok karanlık ve hala çözülmeyi bekliyor. Şuna benzetiyorum, yaşanabilir bir gezegen bulma ihtimali ile insanlığın zihnini çözmek aynı imkânsızlık derecesinde düşünüyorum. Yaşanılanlar, düşünceler, iyi niyetler ya da hatalı anlaşmalar. Her biri insanlığın zihin ürünü, anlaşmazlıklar, savaşlar, birliktelikler, ayrılıklar. Zihnin karanlık boyutundan birer diriliş.

Karanlık, belirsiz bir anda çıkıyor. Tahmin edilemiyor. Tedbir alınamıyor. Ne olabilecek ne söyleyeceğiz. Öylecene kala kalıyoruz. Sakin olmak insanın erdemli bir vasıflarından sadece birisidir. Sakince dinlemek, çözümlemek, düşünmek ve tartmak. Sonrası ise sakince sorunu çözmekten gelir. Bütün anlaşmazlıklar insanlığın öfke kontrolsüzlüğü sonucu oluşmuştur. Sırf öfkesinden, bir ülkeyi yok edenden tutun, sırf öfkesinden dolayı aç kalana kadar örnekler mevcut.  İnsan denilen yaratılmış organizma, düşünme, mantıklı karar alma üzerine yoğrulmuş bir varlıktır. Söylenileni iyi bir şekilde tartar ardından gerekli mantıklı ve ilişkileri zedelemeyecek şekilde tavır konması gerekir. Oluşabilecek zararlardan ilk başta sorumlu olmadığımızı hissederiz çünkü beynimizin salgıladığı adrenalin hormonu ve onu pekiştiren karar alma mekanizmamızı etkileyen beyin bölgemizi engeller, blok oluşturur. İstemsizce hareketler yaparız. Her şey insanın elinde, nasıl düşünürsek oyuz. Kötü düşünürsek kötü, iyi düşünürsek iyi oluruz.

Kendinizi olumsuz olarak düşünür ve gün boyu öyle devam ederseniz, bilinçaltınız bunu kabul eder. Bütün hareketlerinizi ona göre yaptırır. Öfkenizi arttırır, mantığınızı düşürür. Atiklik hissi verir.

“Düşündüğümüz kadar, iyi ya da kötüyüz”