BLOGLAR

Biltek Logo Halka
Biltek Logo Halka
HAZİRAN242022

Doğan Cüceloğlu Kimdir?

Doğan Cüceloğlu Kimdir?

Çoğu yazarlar, ülkesine değer katan insanlar öldükten sonra değerleri biliniyor. İnsanların hayatına dokunan, ürettiği sevgi dolu satırlarıyla, insanların vazgeçilmez sevgilisi olmuştur. Bu değerli insanlarımızı, yaşamlarında takip etmek, peşlerini bırakmamak gerekiyor. Kısaca her kitabında bulunan hayatını anlatan kesiti ekleme yapmadan paylaşmak istiyorum. 

"O bir arkadaş, baba ve güzel bir dinleyicidir."

DOĞAN CÜCELOĞLU, İstanbul Üniversitesi pisikoloji bölümünden mezun olduktan sonra ABD' de Illinois Üniversitesi'nde Bilişsel Psikoloji (algılama, düşünme, iletişim) alanında doktorasını yaptı. 

Daha sonra Türkiye'de Haccetepe ve Boğaziçi ünvirsitelerinde görev yapan Cüceloğlu, Fulbright bursuyla bir yıl süreyle Berkeley'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak çalışmalarda bulundu. 

1980-1996 yılları arasında ABD' de  Fullerton şehrindeki Kaliforniya Eyalet Üniversitesi'nde görev yapan Cüceoğlu'nun, kırkı aşkın Türkçe ve İngilizce bilisem makalesi yayınlandı. 1996 yılından bu yana Türkiye'de üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, ana-babalara ve iş adamlarına yönelik seminerlere, konferanslara ve atölye çalışmalarına ağırlık verdi. 

1990' dan bu yana, Türk insanlarının düşünce, duygu ve davranışlarını psikoloji kavramları içinde inceleyen kitaplar hazırlayan Cüceloğlu'nu 16 Şubat 2021'de kaybettik.