BLOGLAR

Biltek Logo Halka
Biltek Logo Halka
HAZİRAN232022

İnanç Sistemi Nedir?

İnanç Sistemi Nedir?

İnsanlık, doğduğundan bu yana inanç ile birlikte dünyaya gelmiştir. Anne ve babanın kontrolünde kendi inançlarını tercih etmişlerdir. İnan sistemi hakkında okuduğum kitaplardan derleyerek sizlere bir kaç düşüncemi aktarmaya çalıştım. İnanç sistemi, kişiye huzur verdiren bir olgudur. Bir şeye inanmak kadar insanı huzura erdiren bir şey yoktur. 

"6 aydır kitap okumaya devam etmekteyim, tarih, bilim, kişisel gelişim, sağlık ve benzeri konularda kitaplar okudum. Tarih kitaplarında dikkatimi çeken bir olgu var. İnanç sistemi, Urartu, İskenderiye, Truva, Agora, Moğollar, Hititler ve daha birçok ulusların her birinde inanç sistemi oluşmuş durumda. İnanmak öyle muhteşem bir bağlılık ile yapılıyor ki, güneş tanrıları, bereket tanrıları, gök tanrı gibi tanrılara akıl almaz kurbanlar ve adaklar adanıyor. İnanılan ise adak sayısı ne kadar çok olursa bağlılık o kadar çok oluyor. İnançlar çok farklı, gaye ise aynı inançlar sayesinde yaşamda kalabilmek. İnanmak sayesinde kendilerini huzurda hissetmek. Hepsi arayış içindelerdi, kimi buldu gerçek tanrıyı, kimisi ise tanrılar yaratmaya başladı. Sitem etmiyorum, inanç insan için vazgeçilmez gereklilik. Hiçbir şeye inanmamaktan iyidir. Doğru Tanrıya inanmak ise kişiden kişiye değişen bir şey. Buna inanıyorum, ben İslam ile doğdum, büyüdüm, anlattım, öğrendim. Benim için doğru Tanrı tek bir Tanrıdır. Birden fazla tanrının varlığı inanç sistemini tehlikeye sokacaktır. Bereket Tanrısı inananlara bereket veriyorken, inanmayanlara vermeyecek mi? Çok Tanrılı dinlerin tek sıkıntısı bu, her bir olaya Tanrı olarak yaratmışlar. Gök gürültüsü, Güneş, Bereket, Savaş, gibi Tanrılar bulunuyor. Fakat inanç öyle bir şey ki, İnanılan Tanrı  güçlü ve kudretli olmalı. Oda benim inancıma göre, İslam Tanrısı Arapça ismi ile Allah C.C."

 İnançlarımız neticesinde hayatımızı yaşıyoruz. Bir şekil de inanmak, hayatımızı şekillendiriyor. Nerede durmamızı, ailemize davranışımızı, eşimize, çocuğumuza ve arkadaşımıza aklınıza gelebilecek her türlü ilişiklerden tutun, düşünce biçiminiz bile inanç sistemimizle bir bağlantısı var. Neye inanıyorsak oyuz aslında. İnanmak ve sonrasında yaşamak.