BLOGLAR

Biltek Logo Halka
Biltek Logo Halka
TEMMUZ262022

İş Yerinde Mutlu Olmak İçin Ne Yapılmalı?

İş Yerinde Mutlu Olmak İçin Ne Yapılmalı?

Çalışarak mutlu olmak ya da mutlu çalışmak, iki bakış açısıda bulunduğumuz iş ortamında bizi zevk alarak saatlerimizi geçirmemizi sağlayacaktır. Hayatımız konusunda ne kadar bilgiliyiz? Bu soruya vereceğimiz cevap bizi hayata karşı bakış açımızı ortaya koyacaktır. Anlamlandırmak için var gücüzümüzle çalışmalıyız! Hayatımızda yaptığımız işimizi insanlığa odaklayarak, insana hizmet duygusuyla çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. 

İnsana değer verilirse, insanlık gelişecektir. Sokakta su satan, mendil satan ya da dilenen çocukların varlığı bunu hala eksik yaptığımızı gösteriyor. Bir çöpü, çöp kovasına attın diyelim. Bunun faydası sana az gözükebilir. Fakat öyle bir fayda varki, insanlığa, doğaya ve kendimize. Geri dönüşümden tutunda, çevrenin temizliğine kadar süre gelen her aşama bunun ne kadar yararlı olduğunu gözler önüne serecektir. Görmek için sadece gerçekten bakmak gerekiyor. 

İyi bir hayatımızın olmasını isteriz. Başarıyı istiyoruz, bunun içinde gerçekten çok çalışmak gerekiyor, öyle sıkı çalışmaktan kastım yeteğinin olmadığı işte de çalışmak insanı yıpratır ve iş yerinde asla mutlu olamaz. Öz verili, disiplinli ve pes etmeden çalışmak insanı başarıya doğru götürüyor. Başarısızlık durumlarında soğuk kanlı olmak, bu durumu lehimize çevirmek için düşünmek gerekiyor. Hiç bir şeyin sonu değil, yeniden yapmak için güç ve istek olmalı. 

Başarısız değiliz aslında, sadece yeteneğimizin olmadığı iş yapıyoruz. Her insan, her işte başarı sağlayamaz. Eğitimi alınır, yetenek yoksa yeteneği olan işe doğru yönelmesi gerektiğini düşünüyorum. Birde şu durum var yeteneğimizi yönlendireceğimiz işi arayarak zaman kaybetmemek adına, girdiğimiz işte biraz çaba göstererek. Yetenek kazanmak için çabalamalıyız. İlk olumsuzlukta ya ben bunu yapamıyorum diyip. İşi bırakmamak gerekiyor. 

Çalışarak, kendimizi geliştiririz, geliştirdiğimiz her müddetçe, mutluluğa doğru koşarız. Mutlu olmak için iyi çalışmak gerekir. Zevk alarak, saygı duyarak.