BLOGLAR

Biltek Logo Halka
Biltek Logo Halka
TEMMUZ222022

Kendime Nasıl Değer Verebilirim?

Kendime Nasıl Değer Verebilirim?

Sağlıklı beslenerek başlayabiliriz kendimize değer vermeye, düzenli bir hayatımız olmalı, rutine bağlı olmaktan bahsetmiyorum arada değişiklik iyidir. Yeni ve güzel şeyler öğrenmek çok iyidir. Kendimize değer vermenin en iyi yollarından birisi öğrenmektir. İyi bir iletişimin sonucunda, sohbeti doğru anlayabilmek, sonuçlara sağlıklı ulaşabilmek kendimize verdiğimiz değerin tatlı bir hazzıdır. Kendimize nasıl değer verebiliriz? Sorusunun cevabı tamamen göreceli bir kavramdır o sizin hoşlanacağınız aktivitelere, saygınlığınıza, disiplin anlayışınıza ve bakış açınızla orantılıdır. 

Fiziksel ve ruhsal sağlığımıza mümkün mertebe özen göstererek, hayatımıza güzellikler katabiliriz. Öğrendiğim bilgileri sizlerle paylaşmaktan sevinç duyuyorum. Bu uğurda başladığım bu yazılarım gün gelecek, binlerce kişiye ulaşacağından umutluyum. Buna gönülden inanıyorum. 

Kendi kalemim olan "Minik Anlatılar" Kitabımdan bir kesit paylaşmak istiyorum. 

Kalkın ve bir bakın bulunduğunuz odaya, çevreye, yalnızlığınıza ya da birliktelirklerinize. Sizin için hangisi önemli? Ne kadar önemlilik arz ediyor? Konuştuğun arkadaşının seninle palyaştığı sıkıntılar, iş hayatında oluşan yönetici sorunları, aile içerisinde yaşamış olduğunuz sorunlar. Hangileri çok önemli siçin için? Bu sorunun cevabı her insan için farklıdır. Sizin için önemlilik çok farklıdır. Zaman için ise bu önemlilik çok önemli bir şeydir. Bir nevi karmaşıklık kavramı gibidir. Üzerinize gelen bir ara varken siçin için önemli olan hayatta kalmaktır. O an anneiz, babanız, sevgiliniz aklınıza gelmez. Sadece eğer bir anneyseniz çoçuğunuzu düşüneceksinizdir. Bu evrensel yaşam formlarının yaptığı bir harekettir. Bir nevi bütün insanlar a an aklı yok olup gidiyor sadece yaşamak için çaba gösteriyor. 

Hayatımızın bütün aşamalarında vardır. O an tükenmiş gibi hissederiz, üzülürüz ya da ağlarız. Düşüneceğimiz her şey o an için anlamsız gelecektir bize. 

Birbirimizi farklı kılan tek şey düşünce tarzımızdır. Sonuçta ise hepimiz aynı düşünürüz. Hayatta kalmak için çabalarız. Hepimizin bir planı, hedefi vardır. Bazı durumlarda bu planlar son bulduğunda kısaca yapacak hiçbir şey kalmadığında o esnada olan oluyor. Destek veren başka bir düşünce çıkı veriyor. İşte, insanlık bu yüzden güzel. Biri sıkışınca diğeri yardımına koşuyor. 

Bir yerden başlamalı ki elinizi uzatacağınız kişi uzakta değil.