BLOGLAR

Biltek Logo Halka
Biltek Logo Halka
AĞUSTOS312022

Kurumlarda ideal kurum içi iletişim nasıl olmalıdır?

Kurumlarda ideal kurum içi iletişim nasıl olmalıdır?

Şirketler hayatlarını sürdürebilmek için kar etmeleri gerekmektedir. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş iseniz vakıf, dernek buna benzer kurumlar örnek olacaktır. Kurum için iletişimde en önemli kavram, samimi duygular olmasıdır. Samimi duygunun olmadığı yerde gerekli verim alınamayacaktır. İnsan kaynaklarının bir amacı vardır bu amaçların en önemlisi İnsanı elde tutma becerisidir. Önceleri insan kaynağına gerekli özen gösterilmiyordu. İnsana bir maliyet gibi bakılıyor. Şirketler karlarını düşünüyorlardır. Artık sistem böyle işlemiyor insan artık bir kaynak olarak bakılıyor şirketlerin vazgeçilmez kaynağı oluyor. Bu kaynaklar ile iletişim kurulması şirketin devamlılığı pek mühim bir konudur. Ne kadar iletişim kurursak o kadar çok verimli bir ortam kurulur.

İletişim kururken gerekli samimiyeti sağladığınızda saygı ve kültür kavramları devreye girecektir. Şirket içinde kültür kavramınız yoksa iletişim sizi bir yere kadar taşıyabilir. Kültür varsa sizi bir sonraki evrelere dağın yüksek tepelerine taşıyacaktır. Şirket dünyasında insanlar iki sınıfa ayrılır işveren ve işçi sınıfı, işçi sınıfı psikolojisi çok uzun bir konudur. Kısaca şöyle açıklamak gerekirse, işçi, işini kaybetme korkusuyla bazı durumları kabul edebilmektedir. Bazı işverenler ise bu durumları fırsat bilip haddinden fazla kar amacı gütmek için işçi sınıfını kullanma yoluna gidebilir.

Mesele işçiye eşit işe eşit ücret olarak bakılmalı. Ne kadar çok kar ederseniz edin. İşçi ile işveren sağlıklı bir iletişimde olmadığı müddetçe karlarınız geçici olacaktır. Sonrası ise bir felaket olacaktır.

İletişimsizlikten ve otoritesizlikten kaç işçi kaynağını kaybettiniz? Gerekli planlamayı yapamamaktan ne kadar çok üretimden yoksun kaldınız?  Talimatlarınızın dinlenilmemesinden kendinizi ne kadar çok zor duruma soktunuz? Bunların cevabı sizde ve vazgeçilmez olan iletişimde. Otoriteniz olduğu taktirde sağlıklı bir iletişim olacaktır. İş ortamı ile arkadaş ortamını karıştırmamanız sizin lehinize olacaktır. Güler yüzlü olmak ile, iş yaptıramamayı karıştırmayın, sizler her defasında samimiyet duygularınız bir perde daha ileri gittiğinde, gevşemeler başlayacaktır. Samimi olmak önemli fakat otoriter samimiyet daha da önemli. Şirketler bu otorite sayesinde yaşamlarını sürdürmektedir.