BLOGLAR

Biltek Logo Halka
Biltek Logo Halka
EKİM182022

Yeni Güne Başlamak; Bir Kadın Olarak!

Yeni Güne Başlamak; Bir Kadın Olarak!

Eve yorgun gelmiştim, zamanın nasıl geçtiğini bile anlamadım, iş çok yoğun geçmişti. Eve gelir gelmez kapının önünde bulunan eski bir koltuğa oturdum, karşısında çiçeklerle dolu masa, önü açık ağaçlıkla dolu güzel bir rüzgâr esintisiyle ayakkabılarımı çıkardım koltuğun sol tarafından bulunan ayakkabılığa koydum. İçeri girdim yüzümde hafif bir tebessümle aileme selam vererek içeri girdim. Her ne kadarda tebessüm etmeye çalışsam da soruyorlar ne oldu diye. İş yorgunluğu diyerek geçiştiriyorum, bu seferki biraz kötü oldu, yaşamak istemediğim bir olay oldu. Anlatmaya bile haya ettiğim türden. Ülkem güzel ülkem olarak kendimi avutuyorum. Ülkem güzel fakat içindekiler ne kadar güzel olduğu hususunda hiçbir fikrim yok. Genelleme yapmak istemiyorum, ne yazık ki öyle üzülerek anlatmak istiyorum.

Her zamanki gibi sabah 6 da uyandım, yüzümü yıkadım, üstümü giyindim, ufak tefek atıştırma yaparak işe geç kalmamak için hemen çıktım. Sabah saatleri dışarısı çok karanlık. Durağa gidiyorum, otobüs beklemek için sanki sürekli beni takip eden birisi varmış gibi hissediyorum. Sabah saatlerinde dışarı çıkan kadınlara karşı farklı bir gözle bakılıyor sanki, bütün gözlerin üzerimde olduğumu hissediyorum. Her şey aynı gibiydi, otobüs geldi, bineceğim sırada fiziksel olarak insan diye tabir edilen bir varlığın tacizine uğradım. Ses edemedim, hiçbir şey diyemedim. Tanımadığım birisi ne diyebileceğim. Kadına saygı ve sahiplenme kavramı kalmamış. İşe gittim, çalıştım ve aklımda hala o adamın görüntüleri, yaptığı insan dışı davranış sürekli aklımda canlanıyor. Kendi kendime söyleniyor ve sinirleniyorum keşke orada ses çıkarsaydım, rezil etseydim onu diye ama yok yapamadım, içime attım bir şey olmamış gibi hayata devam ettim.

Kadın olmak bir sanattır. Bu sanatın düşmanlığı cahil bireylerdir.

Hanımefendiler, bu ülkenin kurtarıcılarıdır. Zira hanımefendilerin olmadığı bir ülke düşünüldüğünde çöplükten ölmüş bir ülke hayal edin.

Sevgili kadın vatandaşlarım, birden fazla durum var yukarıdaki yazdığım hikâyede, biri çocuklarınıza ne olursa olsun tepki göstermeyi öğretin. İkincisi sizler bizim baş tacımızsınız, kazanmak, çalışmak, büyütmek, doğurmak, yaşamak sizin hür hakkınızdır. Sizlere saygı ile selamlıyorum.