BLOGLAR

Biltek Logo Halka
Biltek Logo Halka
MAYIS262023

Aile Nedir ve Neden Önemlidir?

Aile Nedir ve Neden Önemlidir?

"Aile" kavramından büyük bir vurguyla bahsetmek istiyorum. Bilindik "Aile" kavramı Nedir? Hemen hemen her sözlüğe bakarsanız, şu tanımdan bahseder; "Aynı soydan olan ve aralarında bir kan bağı bulunan, insanların tümüne aile deniyor." Bu tanım bilimsel bir tanım. Geçmişten günümüzde yaşanılan, her türlü olaylardan yararlanarak bir şekilde bu tanım oluşmuştur. 

İnsani duyguların, anlatmak istediği "Aile" ne anlama geliyor sizce? Çok merak ediyorum, kan bağının yokluğunda bir "Aile" olabilir mi acaba? Kişiden, kişiye değişen, farklı tanımlar ortaya çıkar. Sonuç, sadece kesin bir netlik ile "Aileye" özlem olduğu anlaşılır. İnsan aynı insanlarla, ömürlerini, geçirirler, peki bu ömürün yaşandığı zaman boyunca " Aile" özlemi yaşayan çok insan yokmudur? 

"Aile" olmak şahsi yorumum olarak bahsetmek istiyorum. Bilimsel tanımlarda duyguya yer verilmediğini düşünüyorum. Bu tanımı yazmaya başlarken, bütün ayrıntılarıyla yazmak istiyorum. Yüreğim de bir ağırlık oluştu, derin bir nefes alarak başladım. Kelimeleri seçerek yazmak istiyorum. Ağır bir tanım, "Aile" bireylerini en içlerinden ilgilendiren kelimelerdir. Mutluluk kavramını düşünün , gece yatağa derin bir nefes alarak huzurla giriyorsunuz, sabah uyandığınızda, huzur dolu bir yürekle uyanıyorsunuz. Bu huzuru yaşatan tek şey " Aile" içinde bulunan insanların yanınızda olduğu içindir. "Aile" insanı huzura erdiren bir topluluktur. 

"Aile" duygu açısından çok değerli ve manevi kültürün yoğun olduğu bir toplumdur. Birliğin olduğu bu toplumda, öfke, kin, aldatma, kandırma, ihanet gibi duygulara asla yer yoktur. "Aile" toplumunda güven ve sadakat çok önemlidir! Şu tezi savunuyorum; "Aile" bireyleri aralarında ne konuşma ya da davranış gerçekleşirse gerçekleşsin, "Aile" içerisindeki bağının olduğunu unutmamalı, güven ve emin bir davranışla, ne yapıyorsa, bir bildiği vardır görüşüyle içinden hiç bir zaman kötü düşünceye yer vermemek gerekmektedir. 

"Aile" kavramında maddiyattan çok, maneviyat duyguları daha yoğundur. manevi duygular, sevginin yoğun olduğu duygular, "Aile" bireylerini bir arada tutarak, maddiyat açısından her türlü zorluktan bir şekilde kalkabilirler.

"Aile" kıymetli kişilerden oluşur. Bunların içinde, bazılarının yeri içimizde hayatımızda ve yüreğimizde gerçekten çok farklı konumlara sahiptirler. Uzun zaman önce "Aile" bireyleri adına yazmış olduğum bir yazıyı sizlere olduğu gibi aktarmak istiyorum. 

Kan bağının yokluğunda!

            Neden bu başlıkla başladığımı en sonlarda yazacağım, belki kendimi tutamaz, duygularım yoğunlaşırsa emin olun her yerde yazacağımdan. İnsan ilişkileri güven üzerine kurulur! Bunun aksini inkâr eden insandan şüphe ederim. Hadi len hödük der gibisiniz. Öyle bunun altını çizerek söylemek istiyorum. Sevgi tek başına bir işe yaramaz, sevgiyi pişiren, daha doğrusu sevgiyi oluşturan tek şey güven. Bir insan karşıdaki kişiye güvendiğinde onun için her şey o an bitmiştir. Ona ne söylerseniz söyleyin, gözüyle görmediği müddetçe inanmayacaktır.

            Bu yazının muhatabı, bu satırları okumaya başladığında, emin olun gözleri dolmaya başlayacak, bazı tanıdığım kişiler, “hadi canım sende! Olur mu öyle şey?” diyecekler. Fakat o bütün harflerin duygularını hissederek okuyacak. Şu an bunu gözünden hissederek anlayabiliyorum.

            Bu yazıda ondan huzur diye bahsedeceğim, siz okudukça ne demek isterseniz katılırım, güven, sadakat, sevgi, inanç, vefa aklınıza ne gelirse kabulüm. Lakin peşinen şunda anlaşalım, bak sen kadına nasılda yalakalık yapıyor derseniz. Sakın okumayın bu yazıları, sakın okumayın! Çünkü sizler bu duyguyu paylaşmayı hak etmiyorsunuz! Bu duygu gerçekten, güvenin ne olduğunu bilenlerin, sevgiyi hissedenlerin anlayacağı tarzdan. Öyle terfi alayımda güzel bir konuma geleyim, torpil yaptırayım da devlet kadrosuna nasıl gireyim diye ömrünü harcayanlar okumayın! Bu saf, temiz ve sade duygulara sakın elem dolu pis duygularınızı bulaştırmayın! (Aman Atakan sakin, sinirlendim dostlar kusuruma bakmayın neyse hadi devam edelim)

            Sevgili huzur, sana bu yazıyı yazmak için epey bekledim, belki bana gönül koymuş olabilirsin. Şimdi şu an, bu yazıları yazmanın vakti geldiğini düşünüyorum.

            Huzur’um, şimdi bu ilk satırları yazarken, evimin balkonundayım, ağaçları, izliyor ve kulağımda piyano seslerinin eşliğiyle, hem gök yüzünde yıldızları seyrediyor. Hem de sana olan bütün duygularımı yazıyorum.

            Dostlar, bu yazıları okurken, bir aşk hikayesi gibi okumayın sakın! Bu yazılar, size destek veren, size yardım eden, gözlerinize baktığında sizi anlayan, sıkıldığınızda sizi dinleyecek, güldüğünüzde havalara uçacak dostluklar kurmaya özen gösterin diye yazıyorum.

            Sevgili, huzur. Seni tanıdığım ilk andan bu yana, yüzündeki gülüş, gönlündeki samimiyete teslim olmuş minik bir çocuk gibiyim.

            Sorsan bana duygularımı, memnunum tanıştığıma. Bak güzel huzur kardeşim, ben yalnız bir kişiyken, kendime önem vermiyorken çıka geldin, odada tek başıma yaşıyorken beni elimden tutup hayata bağladın.

            Şimdi annem erik getirdi, onu yerken yazmaya devam ediyorum Devamı 2. Sayfada Linke Tıklayın. https://www.atakankocak.com/blog/aile-nedir-ve-neden-onemlidir-2