BLOGLAR

Biltek Logo Halka
Biltek Logo Halka
TEMMUZ182022

Başarılı Olmanın Sırrı Nedir?

Başarılı Olmanın Sırrı Nedir?

Başarının tanımı hakkında ki yazıya bu linke tıklayarak okuyabilirsiniz. Başarının Tanımı Nedir? 

Çoğu  kişinin derdidir. Başarılı nasıl olunur? Sorusuna cevap bulmak. Her başarının sonucunda inanç yatıyor. İnanç sistemi, insandan insana değişiyor. Nasıl inanıyorsak o kadar başarılıyız aslında. Başarının sırrı varsa o da kendimize zaman ayırmak ve hedef belirlemekten geçiyor. Kişinin gelişimi her zaman kendine verdiği değerden geçer. Ne kadar değer verirse o kadar başarılı olur. Değersiz hissetmek kişiyi büyük bir çıkmaza sokar, bu çıkmazdan çıkmak için var gücüyle önce kendine inanmalı, değer vermeli ve hedeflerine doğru mutlaka ilerlemelidir. Bu hedeflere ulaşırken mutlaka başarısızlıklar olacaktır. Pes etmemeli, sabırlı olmalı ve yoluna ilk günki gibi inancıyla devam etmeli içindeki hayal gücünü mutlaka sona erdirmemeli, hayallerimizin varlığında hedeflerimize ulaşabiliriz. Size başarılı olmanın sırlarını aşağıda yazayarak paylaşıyorum. İnternette birden fazla tanımlar var. Benim inancıma göre başarının sırrı kesinlikle budur. 

Sağlık: Başarıda en büyük etken sağlıktır. Ruhsal sağlıktan tutun, fiziksel sağlığa kadar her biri etkendir. Depresif halimiz bizi başarısızlığa sürüklerken, mutlu ve huzurlu halimiz bizi başarıya ulaştıracaktır. Sağlık hususunda, kilo durumunuz, spor, beslenme alışkanlıklarınız gibi yapacaklarınızda hedefiniz olmalı. 

İletişim: İyi bir iletişimci olmanız gerekiyor, konuşmaktan çok dinlemek odaklı, anlaşılabilirlik ve anlayışlı olabilmekten geçiyor. Etrafınızla, iş ortamında, ailenizle olan iletişiminiz başarınızı etkileyecektir. Sizi destekleyen bir aile iletişimi ile sizinle dalga geçen bir aile iletişiminin arasındaki etkiyi mukayese etmeniz için size bırakıyorum. 

Para: Olmazsa olmazlarından, iyi bir girişim ya da Sivil Toplum Kuruluşu olma, buna benzer faaliyet alanlarında hedeflerinizi oluşturmanız için paraya ihtiyaç vardır. Paranızda başarıya etken olacağından şüpheniz olmasın. 

Hayat Yönetimi: Hayatınızı yönetmek konusunda ne kadar bilgisiniz? Zamanınızı nasıl planlıyorsunuz? Stres yönetimi konusunda nasılsınız? Bu soruların cevabını bulmak için var gücünüzle araştırmalar yapın. Araştırmak, insanı geliştiriyor geliştirdiği gibi insanın beyninde muhteşem gelişmeler de yapıyor. Zaman, stres ve hayatınızı planlama yeteneğine sahip olmamız gerekiyor. İyi bir başırı, hayatımızı iyi yönetmekten geçiyor. Gereksiz olan her şeyi hayatınızdan çıkartın. 

 

Kaynak: Avcunuzdaki Kelebek Semineri, Ahmet Şerif İzgören